Ekerö Båtklubb har följande båtar som är till för juniorerna & seglingen:

Som junior medlem kan du segla vissa av klubbens båtar när det inte används i verksamheten efter godkännande av båt kommittén.

Maila junio@ekerobk.se och ange: ditt namn, medlems numer, när tänkte segla och vilken båt (ev. 606, laser. se båtar står ”segla själv”)

Vi kommer att svara om det är okej eller går inte vid tillfället. (får inte segla utan godkännande ok)

Optimistjolle – 10 stycken

Optimistjollen har varit vår undervisnings båt under lång tid. Optimisten  är en bra nybörjar båt som du kan sätta dig i och bli riktigt duktig redan från 8-9 års ålder. Den är inte så ”fartig”, men uppför sig bra både i lätt och hård vind. Du är företrädesvis ensam ombord och lär dig snabbt själv hantera din båt, vilket på så sätt bygger upp ditt självförtroende. Det ger en bra grund till om du vill fortsätta segla, oavsett om det sedan blir enmans-, tvåmans jolle eller kölbåt. Man får tävla i optimist till och med det år man fyller 15 år, men många har redan vuxit ur jollen innan dess. 

RS-Feva – 4 stycken

Rs Feva är klubbens nya tillskott för barn och ungdomar.

RS Feva är en lite mer avanserna jollen är en utmärk båt för ungdomar som vill segla tillsammans samt en bra tävlingsbåt för juniorer.

Den är samtidigt tillräckligt robust och lättseglad för att passa under våra seglarläger & vardags träningarna under året.

RS Feva är rekommenderad juniorbåt av Svenska Seglarförbundet.

Laser – 4 stycken
Under många år var lasern varit med oss. Nu användas den ibland under seglarlägren

De mindre vana ungdomarna seglade först tillsammans med en ledare i jollen och senare två och två. När juniorerna sen var redo seglade de ensamma. båtar är utrustade med radial segel och dessutom har vi tre mindre segel med tillhörande rigg 4,7m2.

Monark 606 – 3 stycken


606 är en trygg nybörjarbåt. Det är en kölbåt som lämpar sig mycket väl till att introducera båtar och segling till nybörjare. Vi seglar ofta båten med en instruktör och två till tre juniorer. Med den här finns även möjligheten för juniorerna även lära sig att hantera spinnaker.

Denna är utmärkt för både vuxna och ungdomar som vill komma ut och segla.

J/70 – 2 stycken

Ekerö Båtklubb äger två segelbåt av typen J/70 och användas i klubbens segel- och juniorverksamhet. J/70 är modern kappseglingsbåt och en av de snabbast växande entypsklassen i Sverige. Båtypen är också den som används i Allsvenskan.  

Det är enkelt att förstå hur gennakern, storen och focken trimmas. Den stora sittbrunnen, med välplacerade funktioner gör seglingen enkel och gör att besättningsarbetet flyter. J/70 kryssar riktigt bra och på undanvind är det ren glädje och spänning när den planar iväg. Den har i stort sett allt som en entypsbåt behöver för att erbjuda rolig och enkel segling. Båten fungerar bra både för yngre och äldre, kvinnliga och manliga seglare.