Båtar

Ekerö Båtklubb har följande båtar som är till för juniorerna.

Laser 5 st. Enmansjolle
Detta är våran huvudbåt i seglingsundervisningen. Denna båt seglar nybörjarna först med en ledare och senare seglar dom två och två. När juniorerna är redo kommer dom att segla ensamma i båtarna. Alla båtar har standardsegel och dessutom har vi tre mindre segel med tillhörande rigg “4.7m2″.

Monark 606 3 st.
606 är en trygg nybörjarbåt. Det är en kölbåt som lämpar sig mycket väll till att introducera båtar och segling till nybörjare. Vi seglar båten med en instruktör och två till tre juniorer. Med denna båt får juniorerna även lära sig att hantera spinnaker. Vi kommer att introducera kappsegling med juniorerna i 606.

Optimister 10 st.
Optimisten har varit våran undervisnings båt under lång tid. Men Lasern har tagit över den rollen under 2005. Optimisten är inte den enkla nybörjar båt som man enkelt kan lära sig grunderna i segling. Den stora nackdelen är att det är svårt att följa med i optimisten som vuxen. Seglingsegenskaperna blir dårlig om man seglar två i varje båt. När man är redo att själv segla i egen båt är den bra alternativ. En bra båt att introducera enklare former av kappsegling.