SRS – kappseglingar

Genomförande

Första starttid för kvällsseglingarna är kl 19:00 maj t.o.m. augusti och 18:30 fr.om september. Banan kan antingen vara en distansbana eller kryss-läns-bana. Skepparmötet är 40 minuter före start. Läs mer i inbjudan och i seglingsföreskrifterna. 

Hamnvärd ser till att alla känner sig välkomna och finner en båt att segla med. För att underlägga hamnvärdens arbete är det bra att meddela hamnvärd att man kommer antingen via SMS eller facebook. har ni inte medelat er i tid säk upp hamnvärden så försöker han hjälpa dig att hitta en båt att segla i.

Inriktning

Vi inriktar oss på alla som är nyfikna på sporten kappsegling. Vi hoppas att vi tillsammans ska kunna få alla att trivas och tycka om kappsegling. Vi tror att mer erfarna ska kunna lära upp nyfikna nybörjare. Till våran hjälp har EBK 2st J/70 som vi hoppas fylla upp varje torsdag för kappsegling. Givetvis som nybörjare eller erfaren är man välkommen med egen båt. Bra att det finns ett SRS tal för just din båt antingen som tabellbåt eller mätbrevsbåt. Mårten kan hjälpa till med detta 070-5849498. Är just du nyfiken att testa på hör av dig till seglingskommitten/hamnvärd så kan de berätta mer. Vill man testa med egen båt så ska vi försöka finna mer erfarna som hjälper till och hänga på.

Anmälan

Om man vill komma ner och segla på andra båtar eller klubbens J/70 båtar är det bra för planeringen att man hör av sig innan till aktuell hamnvärd. Det gör man lämpligast via…….

Nedan programmet för 2023: 2024 kommer snart.

DAGDATUMAKTIVITETNOTERINGHamnvärdBanansvarig
Torsdag 11 majKvällsseglingPatrikAlex
Torsdag 25 majKvällsseglingTonyAnders
Lördag27 majStockholms Stadsregatta
Torsdag 1 juniKvällssegling JanneJenny
Lördag 3 juniJungfrusundsregattan www.jungfrusundsregattan.se Janne
Torsdag 8 juniKvällsseglingJohanMårten
Torsdag 15 juniKvällssegling NilaÅsa
Torsdag 10 augustiKvällssegling NilaAnders
Torsdag 17 augustiKvällssegling TonyÅsa
Torsdag 24 augustiKvällssegling PatrikAlex
Torsdag 31 augusti KvällsseglingJanneMårten
Söndag 3 septemberÄrtskär runt Kvarnvikens Båtsällskap
Torsdag 7 septemberKvällssegling JennyJanne
Lördag16 septemberSjöstadskajenregattan EBKs öppna KMAlex 
LördagXX decemberLuciaseglingAvslutning av säsongen i J/70

Hamnvärd:

  • Fördelar folk på båtar
  • Ser till att det finns fika
  • Hamnvärd har ansvar för resultat.

Banansvarig:

  • Ban skötare
  • Ansvarar för banan och banbeskrivning
  • Ser till att allt återställs efteråt

EBK – Cupen

I EBK-cupen ingår klubbens kvällsseglingar, Jungfrusundsregattan och Sjöstadskajenregattan (KM).Inbjudan står det mer information om regler.

Liros Mälarens SRS-cup

För att stärka intresset och att främja segling i Mälaren finns Liros Mälarens SRS-cup. Tävlingarna som igår i cupen är  Jungfrusundsregattan,  Stockholms stadsregatta, Ärsksär Runt och Sjostadskajenregattan(KM).