Pub i klubbstugan lördagen den 16 mars kl. 19.30
Vi kommer att prata lite om seglingsverksamheten inför 2013. Men det kommer givetvis att finnas plats för annat snack också. Dryck och snacks kommer att finnas cheap viagra canada på plats till
självkostnadspris.

Alla är välkomna, oavsett framdrivningssätt (alltså även motorbåtsägare!). Kommer Du? Skicka ett mail till kappsegling@ekerobk.se och ange ”Kommer på puben 16/3” så att vi vet hur stora inköp vi behöver göra.

Sjösättningen våren 2013
Sjösättningen är planerad till lördagen den 27 april för tunga båtar och söndagen den 28 april för lätta båtar.

Teckna dig för vakttjänst
Alla medlemmar med bryggplats går två vaktnätter. Du kan välja två skilda nätter eller boka en natt tillsammans med anhörig/bekant. Om du som vaktkamrat väljer en anhörig/bekant tillgodoräknas du således två vaktnätter vid ett tillfälle.

Du kan välja en tid då båtarna är sjösatta. Tiderna innan och efter är vikta åt dem som endast är varvsliggare på vintern.

Har du endast varvsplats är du skyldig att gå en natt. Eftersom du bara har båt hos oss i klubben före sjösättningen och efter upptagningen ska du boka in ett datum under denna tid. Aktuella dagar är särskilt markerade i teckningslistan.

Teckningslistan är tillgänglig t o m den 15 mars. Därefter tas den bort och vaktlistan fastställs. Det betyder att de som själv tecknat sig får sin valda vaktnatt eller sina vaktnätter. Övriga blir tilldelade sin natt/nätter.

Vaktlista för hela säsongen finns i vaktpärmen i klubbhuset från mitten av april månad. Du ska själv informera dig om datum för din vakttjänstgöring

Utförliga regler och vaktinstruktioner finns i klubbhuset och på klubbens hemsida med adress www.ekerobk.se

Se till din båt regelbundet
Töm båten på värdefull utrustning och låt den sedan vara olåst! Lås fast din stege så blir det svårare för tjuvar att komma in i både din och din båtgrannes båt!

Till dig som har drev av Aquamatic-typ: Det enda säkra sättet att inte bli av med drevet är att montera av det och förvara det hemma.

Om du skulle drabbas av inbrott och stöld så gör en polisanmälan och meddela någon i styrelsen.

Vaggor, trailers och master ska vara märkta
Du som inte har din vagga, el. dyl. ordentligt märkt med medlemsnummer uppmanas att göra detta så snart som möjligt. Tydlig märkning är en förutsättning för att den som har jour ska kunna kontakta dig, exempelvis för att meddela att din presenning blåst av. Även trailer som ställs upp inom EBK varv ska vara tydligt märkt med medlemsnummer. Likaså master och bommar som placeras i något av maststicken.

Småbåtar på land ska också vara märkta
Du som har en mindre båt, t.ex. släp- eller segeljolle eller kajak, som ligger i jollesticket eller på marken vid sidan om sticket uppmanas att märka båten med namn och medlemsnummer. Båt som inte märkts och som inte kan identifieras riskerar att bli avlägsnad från hamnområdet.

Båtstorlekar
Antalet platser för mycket stora båtar vid klubbens bryggor och varvsplaner är begränsat. Det beror på att det är trångt mellan bryggor och land, bryggornas förankring, bommarnas hållfasthet och på vårt sätt att ta upp båtar med kran.

Klubben har därför sedan många år bestämmelser som anger maximal bredd, längd och vikt för båtar inom klubbområdet. Styrelsen har möjlighet att ge skriftlig dispens från dessa bestämmelser för större båtar om plats kan erbjudas vid brygga eller på land. Vi kan för närvarande inte erbjuda någon sådan plats.

Max bredd i meter Max längd i meter Max vikt i ton
Bryggplats 4,0 12,0 8,0
Varvsplats 4,0 12,0 8,0
Småbåt
Jolleställ 1,1 4,5
Varvsplan 1,5 4,5

Har vi din e-postadress?
Styrelsen behöver ibland snabbt informera medlemmarna. Det bästa sättet är då att skicka e-post. Du har väl lämnat din e-postadress till oss? Om inte, anmäl din e-postadress till oss på klubbens hemsida under flik Kontakta oss/Adressändring.

Viktig information från Ekerö Båtklubb