Resultat 2020-06-11

Resultat 2020-06-04

Vi hade stabila vindar från Ost och det gjorde denna kvällen enkel för banläggaren. Många uppsakatade att vi för första torsdagen i år fick en riktig kryss och en riktig läns. Detta + stabila vindar verkar gynna andra båttyper lite. Sen hade väll jag och David ”tur” att ta två spikar. Det var ganska korta bogar och det gynnade inte 34 fotare med shorthand. de hade gått betydligt bättre med 4st i besättningen. Vi hade en rolig dag på Kyrkfjärden.

Resultat 2020-05-28

Team gullan gick väg i starten och sedan tåga de på. Bra gjort. När ska vi på EBK få en fin Kryssbog att segla på???

Resultat 2020-05-14

Halvvinds bana på Kyrkfjärdens Nykfulla vatten. Halvvindstart och Expressen gjorde en kanonstart som överraskade de flesta båtarna som fick veja. Ace Of Base hissade gennaker vid starten och det var helt fel val och kom efter så mycket att det inte gick att reparera.. Expressen ledde länge men de branta halvvindsbogarna med flygandesegel drog Gullan iväg. Junkan missade en nertagning vid en rundning och kom ej i fatt Expressen. Gullan var först i mål tätt följd av en Express som på slutet fick ny vind bakifrån (Vinden som skulle varit hela kvällen enligt prognoser). Vi fick ca 10 minuters ren kryss på en timmes segling. Ett mål med Expressen är uppfylld att kunna komma före J/70 båtar i mål. Det misslyckades jag med H-båten förra året. Expressen trivs lite bättre än en H-båt på våra vatten med svaga vindar. Men bäst trivs nog J/70 som är svårslagna och är lätt manuvrerade.

Vill man slå en J/70 säkert är det Melges 24 som gäller. Om Kentas Dominant kommer igång i klubben får J/70 något att bita i.

Nu räcker det inte med att ha en bra båt man måste också segla bra och ta rätt beslut annars tappar man.

Resultat 2020-05-07.

Första vart två bogars bana med en bog dikt bidevind och en brant slår. Ordningen i mål vart startordningen. Det var två race denna dagen men det andra dog vinden helt och vart avblåst. Enda bra med den att vi ledda fram till avblåsningen i Expressen. Denna dagen hade man inte flyt.

Det vart ingen krysslänsbana idag.